DMPs in Sweden: sharing good practice

.

DMP workshopDen 26 maj anordnar den svenska RDA-noden (där SND är värdorganisation) en online-workshop om datahanteringsplaner. Under workshoppen kommer vi att få ta del av det DMP-relaterade utvecklingsarbetet inom RDA och presentationer från lärosäten som arbetar aktivt med DMPs. Vi kommer också att diskutera hur nuvarande datahanteringsplaner kan bli fullt machine-actionable.

Ta gärna del av presentationerna genom att klicka på namnen nedan.
Det finns också en videoinspelning från webbinariet.

Program

13.00 - 13.20: Välkomna, introduktion till RDA Sweden (Max Petzold, Margareta Hellström)

13.20 - 13.50:  DMP-relaterat utvecklingsarbete inom RDA (Tomasz Miksa)

13.50 - 14.40: Tre svenska exempel på DMP-utveckling: Stockholms universitet (Lisa Olsson och Joakim Philipson), Lunds universitet (Maria Johnsson), SciLifeLab (Niclas Jareborg)

14.40 - 15.00: Diskussion: hur kan svenska DMP-initiativ bli fullt machine-actionable?

Alla presentationer och diskussioner kommer att hållas på engelska.

För att delta på workshoppen måste du anmäla dig via länken nedan senast 22/5.

Varmt välkomna!

Tid: 13.00-15.00

Plats: workshoppen sker på distans via Zoom

Anmälan: Anmäl dig här

För frågor om workshoppen kontakta Margareta Hellström via margareta.hellstrom@nateko.lu.se.