Nätverksträff: Outreach - att nå ut till forskare

Nätverksträff , Karolinska Institutet, Stockholm
19 Oktober, kl. 13.00 – 20 Oktober kl. 16.00

KI

Välkommen till nätverksträff i Stockholm!

SND-kontoret och Karolinska institutet välkomnar till höstens fysiska nätverksträff på Karolinska institutet i Stockholm. Nätverksträffen hålls torsdag 20 oktober med presentationer och diskussioner på temat Outreach - att nå ut till forskare. Keynote-föreläsare är Marta Teperek, föreståndare för 4TU.ResearchData och chef för Research Data Services, TU Delft i Nederländerna. Vi får också höra representanter från ett antal DAU:er berätta om sitt arbete med outreach på sina lärosäten.

I anslutning till nätverksträffen arrangeras även tre valbara workshoppar onsdag 19 oktober.

Workshoppar 19 oktober

Enbart eftermiddagen. För mer detaljerad information, se nedan.

Nätverksträff 20 oktober

Heldag. Karolinska Institutet, Stockholm (information om lokaler kommer inom kort).

10:00-12:00

• På gång i SND-arbetet
  • På gång på KI
  • Introducerande presentation om outreach
  • Keynote-föreläsning om outreach av Marta Teperek, TU Delft.

12:00-13:30

Lunch + diskussion. Lunch serveras på plats på KI, och i anslutning till detta ges möjlighet att diskutera och ställa frågor till representanter för SND-kontoret, samt till keynoteföreläsaren Marta Teperek.

13:30-16:00

Presentationer om outreach:

• Representanter från olika DAU:er berättar om sitt arbete med outreach på sina lärosäten
    (uppdateras med detaljerad information inom kort).
  • Gruppdiskussioner.

Tre valbara workshoppar 19 oktober

1. Granskning av medicinska data (kl. 14-16)
Workshoppen syftar till att öka medvetenheten om viktiga aspekter som ofta måsta vägas in vid granskning av inkommande medicinska dataset, samt hur granskarna ska resonera. Deltagarna kommer få praktisk övning i att granska realistiska fallbeskrivningar tagna från granskningsarbete vid DAU-funktionen på KI.

Plats: Karolinska institutet. (Information om lokal ges i anslutning till anmälan.)

2. Granskning av GIS-data (kl. 14:30-16:30)
En grundläggande genomgång av och övning i att arbeta med GIS-data. Workshoppen ges vid Stockholms universitet som introducerar geografiska datakoncept och ger instruktioner om hur man öppnar vanliga geografiska (GIS) datafiler med programvaran QGIS. Vi går även igenom en checklista över de viktigaste punkterna att tänka på när man granskar geografiska dataset. Inga förkunskaper krävs.

Plats: Stockholms universitet. (Information om lokal ges i anslutning till anmälan.)

3. SND för nytillkommna (kl. 14-16)
Workshoppen ger en första inblick i SND:s värld. Under tillfället får du en introduktion till SND och arbetet med öppen tillgång till forskningsdata. Du kommer även introduceras till verktygen DORIS och DAU-handboken, där du också kommer få möjlighet att utforska verktygen genom interaktiva övningar.

Övrig information

Nätverksträffen är kostnadsfri, lunch och fika ingår. Arrangemanget är ett slutet evenemang för SND-nätverket.

Kontaktpersoner: Karin Westin Tikkanen och David Rayner, e-post: utbildning@snd.gu.se

Till anmälan