• Hem
  • Helena Laaksonen ny föreståndare för FSD
Webbkarta

Helena Laaksonen ny föreståndare för FSD

Nyhet: 2017-01-19

Helena Laaksonen har utsetts till ny föreståndare för Finlands Samhällsvetenskapliga Dataarkiv (FSD). Styrelsen för Tammerfors universitet utsåg Laaksonen vid sitt möte den 16 januari.

Helena Laaksonen tog sin masterexamen i sociologi vid universitetet i Tammerfors. Hon har arbetat för FSD sedan 2002, och som informatör och biträdande föreståndare sedan 2004. Under de senaste två åren har Laaksonen varit tillförordnad föreståndare. Innan Helena Laaksonen började på dataarkivet arbetade hon som forskare i sociologi i flera forskningsprojekt vid universitetet i Tammerfors och vid Mannheim Centre for European Social Research i Tyskland.

– Vi kommer att fortsätta på den inslagna vägen här på arkivet. FSD är i god form just nu, men forskningsdataområdet utvecklas ständigt. Man måste hålla jämna steg med den utvecklingen, och helst också påverka den, säger Helena Laaksonen.

Hon påpekar också att e-infrastrukturer ständigt kräver uppdatering och underhåll.

– För att detta ska vara möjligt är både extern finansiering och samarbete mellan nationella och internationella aktörer avgörande, avslutar hon.

Foto: Mikko Pajulahti.

Till sidans topp

Sidan uppdaterad: 2017-01-19 14:46

Visa som pdf

Finansierat av
 
 

© SND, Göteborgs universitet, Box 330, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Organisationsnummer: 202100-3153, Kontakt

Om webbplatsen