SND:s ansökan om infrastrukturbidrag beviljad

Publicerad: 2013-11-14

Vetenskapsrådet tillkännagav på onsdagen att SND:s ansökan om anslag för infrastruktur beviljats. 
– Vi är verkligen nöjda med att vår ansökan om driftsbidrag är beviljad och väntar nu med spänning på att få kännedom om beloppet, säger SND:s föreståndare Hans Jørgen Marker

Utlysningen handlar om forskningsinfrastruktur och ingår i den sista delen av bidragen från den så kallade Stora utlysningen. I just detta fall anges inte någon exakt summa för de beviljade bidragen. Besked om omfattning och villkor kommer att meddelas dem som beviljats anslag under december.

VR hade fått in 52 ansökningar om driftsbidrag till infrastruktur och SND var bland de 16 som beviljades pengar. CLARIN ERIC; som SND deltar i, har också fått pengar. Exakta summor och tidsmarginal för anslagen har ännu inte meddelats.

SND sökte bidrag för drift, underhåll och användarstöd för befintlig infrastruktur av nationellt intresse. Totalt beviljade Vetenskapsrådet i denna omgång 27 av 141 inkomna ansökningar. Ansökningarna fördelade sig inom kategorierna driftsbidrag, bidrag till dyrbar vetenskaplig utrustning, planeringsbidrag och bidrag till stora databaser.

GU: Fem bidrag för forskningsinfrastruktur


AV: MONICA BENGTSON