SND:s resestipendium för ICPSR:s sommarskola

"De två månader som jag tillbringade i programmet var enastående och ingen annan forskarkurs som jag har tagit under min tid i forskarutbildningen kan ens i närheten jämföras med det utbyte jag fick utav kurserna på ICPSR."
Resestipendiat 2009

"Jag hade helt fantastiska lärare som var kunniga, motiverade, pedagogiska, uppmuntrande – och som krävde mycket av oss."
Resestipendiat 2010

"Den första regressionskursen med Tim McDaniel var väldigt bra, vilket den är känd för att vara, jag är enbart nöjd med den och fann den lärorik och givande."
Resestipendiat 2010

"Regression II was held by Brian Pollins from the Ohio State University and I can only recommend this class."
Resestipendiat 2009

"In addition it gave me a lot of inspiration about how I can teach regression to students myself so it’s understandable and that statistics loses its bad reputation as it is fun."
Resestipendiat 2009

"Jag kan se direkta applikationer för min egen forskning av alla de kurser som jag läst och jag är därför väldigt nöjd över att ha tillbringat min sommar med sommarskolan."
Resestipendiat 2009

Inter-university Consortium for Political and Social Research – ICPSR – är en enhet vid Institute for Social Research, University of Michigan, Ann Arbor. Varje sommar anordnar ICPSR ett "Summer program in Quantitative Methods of Social Research". ICPSR:s sommarskola erbjuder ett fyrtiotal olika föreläsningsserier och workshops uppdelade på två fyraveckors sessioner. Dessutom anordnas ett femtiotal 3-5 dagars workshops. För ytterligare information om utbudet se ICPSR:s kursbeskrivningar.

SND delar varje år ut fem-tio resestipendier för deltagande i ICPSR:s sommarskola. Stipendiet täcker kursavgift samt kostnader för resa och boende. Ansökningsblankett och instruktioner hittar du här.

Finansieras deltagandet på annat sätt ska anmälan göras direkt via ICPSR:s online-anmälan (se ICPSR:s information för sista anmälningsdag).

För frågor om sommarskolan eller VR:s resestipendier kontakta Iris Alfredsson tel. 031–786 12 04 eller skicka ett mail till sum-school@snd.gu.se.

Sidan uppdaterad: 2017-01-25 09:36

Visa som pdf